Jadłospis
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
10.03.2025 Poniedziałek 1,2,3,4,5,6,8 | Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina ,ser żółty tarty ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, , herbata z cytryną | Bułka zbożowa, masło, pasta z tuńczyka z musztardą i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną | Z. węgierska z kiełbasą i warzywami | Naleśniki z białym serem i dżemem 100%, kompot wieloowocowy |
11.03.2025 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka pszenna, masło, herbata z cytryną | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, papryka czerwona, jabłka, herbata z cytryną | Z. szczawiowa z ryżem | Ziemniaki, nuggetsy z piersi kurczaka, tzatziki z jogurtem greckim, kompot wieloowocowy |
12.03.2025 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, wędlina, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata owocowa | Jogurt malinowy, andruty, banany, woda | Z. barszcz biały | Makaron penne w sosie bolońskim z mięsem , kompot wieloowocowy |
13.03.2025 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2,5,6 | Chleb pszenno-żytni, masło , pasztet , ser aksamitny plastry, pomidor, sałata rzymska, kiełki brokuł, herbata z cytryną | Hot dog z parówką z szynki, ketchup, herbata z cytryną | Z. gulaszowa | Pierogi z truskawkami polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy |
14.03.2025 Piątek Alergeny pokarmowe 1,2,5,6 | Bułka kukurydziana, masło, wędlina, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta, rzodkiewka , kawa zbożowa na mleku | Galaretka owocowa, pomarańcze ,krakersy, herbata owocowa | Z. pomidorowa z makaronem | Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, marchewką, cebulą, maślanka, kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
3.03.2025 Poniedziałek 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina, pomidor, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną | Bułka kajzerka, masło, wędlina, ser żółty, papryka czerwona, papryka żółta, ogórek kiszony, herbata z cytryną | Z. zalewajka z kiełbasą i jajkiem | Makaron z białym serem, kompot wieloowocowy |
4.03.2025 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Zupa mleczna z płatkami miodowymi, bułka pszenna, masło, herbata z cytryną | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, mandarynki, herbata z cytryną | Z. szpinakowa z ryżem | Pureè ziemniaczane, schab panierowany, surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka zielonego, papryki czerwonej , czerwonej cebuli i sera feta, kompot wieloowocowy |
5.03.2025 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,5,6 | Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, wędlina, ser mozzarella, pomidor, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, herbata owocowa | Chałka, kakao, woda | Z. kalafiorowa | Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami, kompot wieloowocowy |
6.03.2025 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2,3,4,5,6 | Chleb pszenno-żytni, masło , pasztet , ogórek kiszony, mix papryk, rzodkiewka, herbata z cytryną | Bułka kukurydziana, pasta z makreli wędzonej z pomidorami, herbata z cytryną | Z. ogórkowa | Kluski parowe z musem jogurtowo- malinowym, kompot wieloowocowy |
7.03.2025 Piątek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Bułka zbożowa, masło, wędlina, sałata rzymska, pomidor, jajko, ogórek zielony, czerwona cebula, kawa zbożowa na mleku | Kisiel truskawkowy, flipsy kukurydziane, herbata owocowa | Z. lane kluski na rosole | Ryż , strogonow wieprzowy z papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, pieczarkami, pomidorami, kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY