Jadłospis
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
2.12.2024 Poniedziałek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6, | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, mix sałat, herbata z cytryną |
Bułka kukurydziana, masło, wędlina , ser żółty, ketchup, herbata owocowa
| Z. kapuśniak z młodej kapusty | Naleśniki z nutella (wyrób własny) kompot wieloowocowy |
3.12.2024 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka pszenna z masłem, herbata z cytryną | Chleb pszenno- żytni, chleb graham , masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka, mandarynki, herbata z cytryną
| Z. koperkowa z ryżem | Ziemniaki, schab panierowany, tzatziki z jogurtem naturalnym , kompot wieloowocowy |
4.12.2024 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno-żytni, chleb razowy , masło ,wędlina , serek capri, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną | Kisiel owocowy, biszkopty, wody | Z. manna na jarzynach | Kluski śląskie , duszona wołowina w sosie pieczeniowym, modra kapusta( z jabłkiem i czerwoną cebulą), kompot wieloowocowy |
5.12.2024 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2,3,4,5,6 | Chleb pszenno- żytni, chleb graham masło, wędlina, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku | Bułka kajzerka, masło, pasta z makreli wędzonej w pomidorach, kiwi, herbata z cytryną | Z. barszcz czerwony | Makaron penne w sosie bolońskim , kompot wieloowocowy |
6.12.2024 Piątek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Bułka marcinek, masło, wędlina, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku | Hot dogi z parówką z szynki, ketchup, herbata z cytryną, soczki wieloowocowe | Z. zalewajka z kiełbasą i jajkiem | Ryż z zapiekanymi jabłkami i bitą śmietaną, kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
25.11.2024 Poniedziałek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6,8 | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, herbata z cytryną |
Bułka kukurydziana, masło, pasta z szynki z musztardą, herbata owocowa
| Z. szpinakowa z makaronem | Kluski leniwe z białym serem, kompot wieloowocowy |
26.11.2024 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,5,6 | Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka pszenna z masłem, herbata z cytryną | Chleb pszenno- żytni, chleb graham , masło, wędlina, pomidor, sałata , kiełki rzodkiewki, jabłka, herbata z cytryną
| Z. cygańska (z kiełbasą, papryką czerwoną, pomidorami i marchewką) | Kasza, schab w sosie myśliwskim, mizeria z jogurtem naturalnym , kompot wieloowocowy |
27.11.2024 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno-żytni, chleb razowy , masło ,wędlina ,ser żółty, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta , herbata z cytryną | Chałka, masło, dżem 100%, kakao, banany | Z. rosół z makaronem | Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, marchewką i cebulą, maślanka, kompot wieloowocowy |
28.11.2024 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno- żytni, chleb graham masło, wędlina, pomidor, sałata, ser mozzarella, kawa zbożowa na mleku | Bułka kajzerka, masło, kiełbaski śląskie na ciepło, ketchup, herbata z cytryną | Z. gulaszowa | Ryż z musem truskawkowym, kompot wieloowocowy |
29.11.2024 Piątek Alergeny pokarmowe 1,2,3,4,5,6 | Bułka marcinek, masło, wędlina, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku | Gofry ,twarożek z sera białego z owocami ( banan , brzoskwinia, kiwi),herbata z cytryną | Z. krem z marchwi z grzankami | Ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY