Jadłospis

JADŁOSPIS             

DZIEŃ

ŚNIADANIA

OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30

II ŚNIADANIE

Godz. 11.00

ZUPA

Godz. 13.15

II DANIE

Godz. 14.30

22.04.2024

Poniedziałek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, mix salat , kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną

Bułka pszenna, masło, pasta z sera żółtego , papryka czerwona, herbata owocowa,

 

Z. z soczewicy

Naleśniki z serem białym i dżemem 100%, ,kompot wieloowocowy

23.04.2024

Wtorek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Zupa mleczna z płatkami  kukurydzianymi ,bułka pszenna z masłem, herbata owocowa

Chleb maślany,  masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka,  banany herbata owocowa

Z. rosół z makaronem

Ziemniaki, kotlet mielony nadziewany żółtym serem, mizeria,  kompot wieloowocowy

24.04.2024

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Chleb pszenno-żytni, chleb razowy, masło, wędlina, serek capri, sałata ,pomidor ,czerwona cebula,  herbata z cytryną

Chałka, kakao  , woda

Z. zalewajka z kiełbasą i jajkiem

Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym, kompot wieloowocowy

25.04.2024

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,3, 5,6,

Bułka pszenna, masło, wędlina ,ogórek zielony jajko ze szczypiorkiem ,  kawa zbożowa na mleku

Hot dogi  z parówką z szynki na ciepło, ketchup,  herbata owocowa,

Z. barszcz czerwony

Ryż z zapiekanymi jabłkami i bitą śmietaną  , kompot   wieloowocowy

26.04.2024

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,4,5,6

Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, pasta z tuńczyka  z białym serem i  musztardą,  ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną

Galaretka owocowa, kiwi,  herbatniki,  woda

Z. krupnik z kaszy jęczmiennej

Ziemniaki, kotlet z jajka, surówka z młodej kapusty , pomidora, rzodkiewki i jogurtu naturalnego,    kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

       PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. SELER                                                               8. MUSZTARDA

2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN                               9. ORZECHY ZIEMNE

3. JAJA                                                                 10. ZIARNO SEZAMOWE

4. RYBY                                                                11.SKORUPIAKI

5. ŁUBIN                                                               12. SOJA

6. MLEKO                                                             13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7. MIĘCZAKI                                                          14. ORZECHY