Jadłospis

JADŁOSPIS

DZIEŃ

ŚNIADANIA

OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30

II ŚNIADANIE

Godz. 11.00

ZUPA

Godz. 13.15

II DANIE

Godz. 14.30

                10.03.2025

Poniedziałek

1,2,3,4,5,6,8

Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina ,ser żółty tarty ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, , herbata z cytryną

Bułka zbożowa, masło, pasta z tuńczyka z musztardą i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną

Z. węgierska z kiełbasą i warzywami

Naleśniki z białym serem i dżemem 100%,  kompot wieloowocowy

11.03.2025

Wtorek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,   bułka pszenna, masło, herbata z cytryną

Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, papryka czerwona, jabłka, herbata z cytryną

Z. szczawiowa z ryżem

Ziemniaki, nuggetsy  z piersi kurczaka, tzatziki z jogurtem greckim,  kompot wieloowocowy

12.03.2025

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, wędlina, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, rzodkiewka,    herbata owocowa

Jogurt malinowy, andruty, banany, woda

Z. barszcz biały

Makaron penne w sosie bolońskim z mięsem

, kompot wieloowocowy

13.03.2025

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,5,6

Chleb pszenno-żytni, masło , pasztet , ser aksamitny plastry, pomidor, sałata rzymska, kiełki brokuł, herbata z cytryną

Hot dog z parówką z szynki, ketchup, herbata z cytryną

Z. gulaszowa

Pierogi z truskawkami polane jogurtem naturalnym,     kompot wieloowocowy

14.03.2025

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,5,6

Bułka kukurydziana,  masło, wędlina, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta, rzodkiewka , kawa zbożowa na mleku

Galaretka owocowa,  pomarańcze ,krakersy, herbata owocowa

Z. pomidorowa z makaronem

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, marchewką, cebulą, maślanka,    kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

       PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. SELER                                                               8. MUSZTARDA

2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN                               9. ORZECHY ZIEMNE

3. JAJA                                                                 10. ZIARNO SEZAMOWE

4. RYBY                                                                11.SKORUPIAKI

5. ŁUBIN                                                               12. SOJA

6. MLEKO                                                             13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7. MIĘCZAKI                                                          14. ORZECHY

 

JADŁOSPIS

DZIEŃ

ŚNIADANIA

OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30

II ŚNIADANIE

Godz. 11.00

ZUPA

Godz. 13.15

II DANIE

Godz. 14.30

                3.03.2025

Poniedziałek

1,2,3,5,6

Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina, pomidor, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną

Bułka kajzerka, masło, wędlina, ser żółty, papryka czerwona, papryka żółta, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Z. zalewajka z kiełbasą i jajkiem

Makaron z białym serem,  kompot wieloowocowy

4.03.2025

Wtorek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Zupa mleczna z płatkami miodowymi,   bułka pszenna, masło, herbata z cytryną

Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, mandarynki, herbata z cytryną

Z. szpinakowa z ryżem

Pureè ziemniaczane, schab panierowany, surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka zielonego, papryki czerwonej , czerwonej cebuli i  sera feta,  kompot wieloowocowy

5.03.2025

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,5,6

Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, wędlina, ser mozzarella, pomidor, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki,    herbata owocowa

Chałka, kakao, woda

Z.  kalafiorowa

Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami, kompot wieloowocowy

6.03.2025

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,4,5,6

Chleb pszenno-żytni, masło , pasztet , ogórek kiszony, mix papryk, rzodkiewka, herbata z cytryną

Bułka kukurydziana, pasta z makreli wędzonej z pomidorami, herbata z cytryną

Z. ogórkowa

Kluski parowe z musem jogurtowo-  malinowym,     kompot wieloowocowy

7.03.2025

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Bułka zbożowa,  masło, wędlina, sałata rzymska, pomidor, jajko, ogórek zielony, czerwona cebula, kawa zbożowa na mleku

Kisiel truskawkowy, flipsy kukurydziane, herbata owocowa

Z. lane kluski na rosole

Ryż , strogonow wieprzowy z papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, pieczarkami, pomidorami,    kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

       PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. SELER                                                               8. MUSZTARDA

2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN                               9. ORZECHY ZIEMNE

3. JAJA                                                                 10. ZIARNO SEZAMOWE

4. RYBY                                                                11.SKORUPIAKI

5. ŁUBIN                                                               12. SOJA

6. MLEKO                                                             13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7. MIĘCZAKI                                                          14. ORZECHY