Jadłospis

JADŁOSPIS

DZIEŃ

ŚNIADANIA

OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30

II ŚNIADANIE

Godz. 11.00

ZUPA

Godz. 13.15

II DANIE

Godz. 14.30

             10.11.2025

Poniedziałek

Alergeny pokarmowe

1,2,5

Pieczywo lekkie, wędlina, ogórek  kiszony, papryka,

Herbata owocowa  

Pieczywo chrupkie,

twarożek z sera białego,

Herbata  z cytryną

Zupa

Manna na jarzynach

Ryż z musem leśnym,

Kompot wieloowocowy

11.11.2025

Wtorek

Alergeny pokarmowe

 

Święto

Święto

Święto

Święto

12.11.2025

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,3,4,5,6

Mleko, płatki kukurydziane, bułka

z masłem i miodem,

Herbata z cytryną

Bułka pszenna, masło, pasta

z tuńczyka z musztardą, ogórek kiszony, pałki kukurydziane,

 Herbata owocowa

Zupa szczawiowa

Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą

i pieczarkami,

Kompot wieloowocowy

13.11.2025

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,3.5,6,

Bułka pszenna, masło, wędlina,

 jajko ze szczypiorkiem,

ogórek zielony, papryka,

 Kakao

Kisiel owocowy, biszkopty,

 gruszki,

Woda

Zupa

Krupnik z kaszy jęczmiennej

Ziemniaki, kotlet z indyka, surówka

z kapusty białej z kukurydzą i papryką,  Kompot wieloowocowy

             14.11.2025

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,

Chleb pszenno – żytni, chleb razowy, masło, wędlina, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe,

rukola, ogórek kiszony,

Herbata z cytryną

Bułka kukurydziana,

 kiełbaski śląskie na ciepło, ketchup,

mandarynka,

Herbata z cytryną

Zupa pomidorowa

Kopytka Shreka z boczkiem, surówka

z marchewką i jabłkiem,

Kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

       PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. SELER                                                               8. MUSZTARDA

2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN                               9. ORZECHY ZIEMNE

3. JAJA                                                                 10. ZIARNO SEZAMOWE

4. RYBY                                                                11.SKORUPIAKI

5. ŁUBIN                                                               12. SOJA

6. MLEKO                                                             13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7. MIĘCZAKI                                                          14. ORZECHY