Jadłospis
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
22.04.2024 Poniedziałek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, mix salat , kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną | Bułka pszenna, masło, pasta z sera żółtego , papryka czerwona, herbata owocowa,
| Z. z soczewicy | Naleśniki z serem białym i dżemem 100%, ,kompot wieloowocowy |
23.04.2024 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi ,bułka pszenna z masłem, herbata owocowa | Chleb maślany, masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka, banany herbata owocowa | Z. rosół z makaronem | Ziemniaki, kotlet mielony nadziewany żółtym serem, mizeria, kompot wieloowocowy |
24.04.2024 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno-żytni, chleb razowy, masło, wędlina, serek capri, sałata ,pomidor ,czerwona cebula, herbata z cytryną | Chałka, kakao , woda | Z. zalewajka z kiełbasą i jajkiem | Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym, kompot wieloowocowy |
25.04.2024 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2,3, 5,6, | Bułka pszenna, masło, wędlina ,ogórek zielony jajko ze szczypiorkiem , kawa zbożowa na mleku | Hot dogi z parówką z szynki na ciepło, ketchup, herbata owocowa, | Z. barszcz czerwony | Ryż z zapiekanymi jabłkami i bitą śmietaną , kompot wieloowocowy |
26.04.2024 Piątek Alergeny pokarmowe 1,2,3,4,5,6 | Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, pasta z tuńczyka z białym serem i musztardą, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną | Galaretka owocowa, kiwi, herbatniki, woda | Z. krupnik z kaszy jęczmiennej | Ziemniaki, kotlet z jajka, surówka z młodej kapusty , pomidora, rzodkiewki i jogurtu naturalnego, kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY